Een draagdoek knopen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het goed te leren. Het gaat immers om de veiligheid van uw baby. Bam&Boe adviseert om vakkundig advies in te winnen bij een draagdoekconsulent. Vind hier een overzicht van draagconsulenten. Meer informatie vindt u op de website van de Vereniging van draagdoekconsulenten: www.draagdoekconsulenten.nl

Mocht je vragen hebben over de draagdoek of de wijze van omdoen en knopen, neem gerust contact met ons op.

REKBARE DRAAGDOEK

In deze instructie staat stap voor stap uitgelegd hoe u de baby draagt door middel van de zogeheten “buik tegen buik benen buiten” (BBBB) methode. De engelse term is “pocket wrap cross carry”. Deze methode is veilig, comfortabel en draagt bij aan een goede ontwikkeling van uw baby. Voor de rekbare bam+boe draagdoek raden wij andere manieren van dragen en knopen ten zeerste af. Lees de hele instructie goed door!

Download hier de instructie in pdf formaat.

Video instructie
Bekijk hier een video instructie voor de “buik tegen buik, benen buiten” ofwel “Pocket wrap cross carry” draagmethode.

GEWEVEN DRAAGDOEK

In deze instructie staat uitgelegd hoe u de baby draagt door middel van de zogeheten “Front Wrap Cross Carry” (FWCC) methode. De FWCC is de basis knoop techniek voor het dragen van je baby of kindje op de buik met een geweven draagdoek. Deze methode is veilig, comfortabel en draagt bij aan een goede ontwikkeling van uw baby. Informeer bij een draagconsulent bij u in de buurt naar overige draagtechnieken voor geweven doeken, zoals het dragen op de rug. Lees de hele instructie goed door!

Bekijk hier de draaginstructie in pdf formaat.

Video instructie
Bekijk hier een video instructie voor de FWCC, Front Wrap Cross Carry draagmethode.

Platte knoop
Wij raden aan om een ‘platte’ dubbele knoop te gebruiken om de draagdoek vast te binden. Dit is niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler. Bekijk hier de instructie: