Baby dragen in draagdoek

Een baby dragen in een draagdoek is goed voor ouder en kind. Het is de beste manier om je kindje vanuit een veilig nestje, dichtbij je, de wereld te laten verkennen. Je stem, je geur, je lichaamswarmte, het geluid van je ademhaling en je hartslag zijn immers vertrouwde factoren voor je kindje. Baby’s vinden het over het algemeen fijn om gedragen te worden en dragen gaat goed samen als je borstvoeding geeft. Veel samenzijn werkt positief op de vraag en het aanbod.

Voor een baby is er geen fijnere en veiliger plek dan vlakbij zijn ouders. Jouw baby kan gemakkelijk getroost worden en kan meteen laten weten als hij of zij honger heeft. Het is lekker in slaap vallen door het geschommel in een draagdoek. En diezelfde bewegingen kunnen ook wonderen doen bij krampjes. Jouw kindje kan rechtop gedragen worden; ideaal bij baby’s die veel spugen of kindjes met reflux.

En dan zijn er nog de praktische voordelen: als je jouw kindje draagt is het gemakkelijk om wat dingen in huis doen. Heb je al kinderen? Je hebt dan je handen vrij voor hen met de jongste in een draagdoek. En wat dacht je van winkelen, het openbaar vervoer of een boswandeling? Allemaal veel gemakkelijker met een draagdoek in plaats van een kinderwagen.

Meer informatie over babydragen:
Een draagdoek knopen
Voordelen van babydragen
10 redenen om nu te beginnen met babydragen
Een draagconsulent zoeken
Veel gestelde vragen over babydragen