10 redenen om nu te beginnen met babydragen (deel 2)

blog-header-10-redenen

Vorige week hebben we al 5 redenen genoemd om als ouder van een baby vandaag te beginnen met het gebruiken van een draagdoek: baby dragen is gemakkelijk en praktisch, beide handen zijn vrij, ergonomisch dragen zorgt voor een goede ontwikkeling van de rug en heupjes, baby’s die gedragen worden huilen minder en huid op huid contact is goed voor ouder en baby.

Ben je nog niet overtuigd? Hier zijn nog 5 redenen:

6. Baby’s voelen zich veilig in een draagdoek.

Vol vertrouwen absorbeert jouw kleine prikkels en stimulansen van buiten af, vanuit de veilige warme draagdoek. Zich veilig voelen is een noodzaak om zich goed te kunnen hechten. Om een goede relatie op te bouwen met de ouder(s) en later ook met andere mensen is het belangrijk dat een baby zich goed kan hechten. Een veilig gehecht kind kan later makkelijker zelf loslaten en de wereld gaan verkennen.

7. Baby dragen versterkt de hechting tussen jou als ouder en jouw kleine.

In een draagdoek maakt jouw kleine gelijk deel uit van het gezinsleven en je kan hem of haar op een comfortabele manier overal mee naar toe nemen. Ook het evenwichtsgevoel, balans, tastzin en motoriek worden zeer gestimuleerd. Daardoor voelt de baby zich veilig en op het gemak. En als ouder kan jij goed in de gaten houden hoe de baby zich gedraagt en hier op reageren. Baby dragen is de beste manier om elkaar te leren kennen en een superhechte band op te bouwen.

8. Er is een verminderde kans op reflux en krampjes.

Doordat de baby rechtop zit in een draagdoek vermindert de kans op reflux en krampjes. Door de houding worden namelijk spijsvertering en doorbloeding gestimuleerd. Iedere ouder die krampjes bij zijn of haar kleine heeft meegemaakt, weet hoe fijn het is dat deze verminderd kunnen worden.

9. Draagdoeken zijn betaalbaar.

Er zijn veel verschillende draagdoeken verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren, stoffen en uitvoeringen. De Bamboo Delight draagdoek van bam+boe is verkrijgbaar vanaf €54,95. Deze draagdoek is gemaakt van een unieke combinatie van 95% bamboe en 5% elastan voor de ideale stretch en sterkte. Door het gebruik van bamboe als grondstof is deze draagdoek superzacht en comfortabel in gebruik.

10. Babydragen is leuk en gezond!

Niets zo leuk als samen keuvelen in huis en terwijl je beide handen vrij hebt en je baby aan het genieten is. Of natuurlijk samen op pad, zonder te moeten slepen en sjouwen met de kinderwagen. Gewoon lekker mobiel en zonder zorgen de stad in of een heerlijke wandeling in het park maken. Een draagdoek daarom niet alleen goed voor jouw kleine, maar ook voor jezelf!

Bekijk en bestel hier een bam+boe draagdoek

Lees hier deel 1 van deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *